🖤 Při nákupu nad 2.500 Kč hrdá DYKKA plátěnka jako dárek 🔥

LGBT+ vlogy, které stojí za to sledovat!

Sepsala jsem vám 5 tipů na Youtube tvůrce, které stojí za to sledovat. Tentokrát jen z českých luhů a hájů, příště se vrhnu i na zahraniční. Co mi na nich přijde super? Tvoří zábavný i edukativní obsah, takže se pobavíte a nachytříte v jednom! 

LGBT-vlogy-ktere-stoji-za to-sledovat

V tranzu

Youtubový kanál V tranzu programátorky Lenky Králové přináší rozhovory s českými trans* lidmi, jejich blízkými a řadou dalším lidí, kteří se zabývají trans* tematikou. Najdeme zde příběhy coming-outů, ale i detranzice, zakládání aktivistických skupin, lékařské pomoci a mnohého dalšího. Jednou ze známých osobností, které v křesle při natáčení vlogu zasedly, je i Daniela Špinar, divadelní režisérka, která se stala první ženou (a zároveň transgender osobou) ve vedení činohry Národního divadla.

 

Jenny Rinn

Mostecká rodačka je známá na sociálních sítích YouTube a TikTok, na nichž hovoří o své tranzici i o tom, jak se jí žije ve vztahu s transgender přítelem. Rinn však nežije jen natáčením videí a ráda se chlubí i svou sbírkou panenek a veganským vařením.

 

Gabrielle Clement

Gabrielle Clement neboli Gabriela Klementová je bisexuální youtuberka, která na svém kanále rozebírá nejen otázky sexuality, ale i partnerských vztahů a řady dalších. A ačkoliv zveřejnila své poslední video zveřejnila před třemi lety, stále je aktivní na Instagramu.

 

Dole zataženo

Název youtubového kanálu neodkazuje na počasí, nýbrž na asexualitu a její odstíny. Jeho tvůrkyně je totiž biromantická lesba a graysexuálka Lucie, tedy osoba, která není úplně asexuální, ale zároveň není ani alosexuální. 

Update: Kanál není aktivní. 

 

Dva tátové

Jak název kanálu na YouTubu napovídá, jedná se o vlog dvou mužů Michala a Davida, kteří spolu vychovávají dvě děti. Ve videích najdeme střípky z rodinného života: jak cestují po světě, jak prožívají s dcerami nástup do základní školy nebo jak pečou vánoční cukroví. Ale i když nesimpíte videa, nemusíte na Dva táty zanevřít: plánují totiž vydat o sobě knížku!

 

Super tvůrců, které by stálo za to zmínit, je samozřejmě daleko víc, ale musím si nechat něco na příště. Máte tip, na koho nesmím napomenout? Dejte mi vědět do komentáře, nebo mi napiště na Instagramu :)


Zroje fotek: 

Instagram Jenny Rinn

Web Dva tátové

Instagram Lenky Králové

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz