🖤 Při nákupu nad 2.500 Kč hrdá DYKKA plátěnka jako dárek 🔥

5 LGBT+ seriálů, které si nesmíte nechat ujít

queer_serialy

Netflix a čil za deštivých letních nocí nebo prosluněných zimních víkendech? Ať už si vyberete jakoukoliv dobu pro seriálový maraton, tyhle pecky vás určitě nezklamou!

Seriál Holky za mřížemi nás nejprve provede životem Piper Chapman, vzdělané bisexuální ženy z vyšší třídy. Ta je odsouzena k pobytu ve vězení za to, že své tehdejší přítelkyni pomáhala s překupnictvím drog. 

Později se v seriálu ale dostaneme i k dalším vězenkyním, mimo jiné i k Sophii Burset, bývalé transgender hasičce, jejíž představitelka Laverne Cox se díky němu stala historicky první držitelkou ceny Primetime Emmy za herecký výkon. Také není bez zajímavosti, že ačkoliv Sophii Burset původně nadaboval ve verzi pro Netflix Petr Lněnička a pro Primu Lucie Brychtová, na Netflixu dnes najdeme už jen dabing s Lucií Brychtovou. Streamovací společnost totiž rozhodla, že transgender postavu namluví transgender člověk.

La Veneno neboli Jed bylo umělecké jméno španělské transgender herečky a zpěvačky Cristiny Ortiz Rodríguez, která se ve své zemi stala jednou z prvních slavných LGBT+ tváří. Seriál dokumentuje nejen její bohatý život, ale i ne úplně vyjasněnou smrt, ke které došlo v roce 2016. Slavnou umělkyni ztvárnily celkem tři herečky: Jedet Sánchez, Daniela Santiago a Isabel Torres. 

Investiční bankovnictví, spekulace a peníze o nepředstavitelných hodnotách – to je svět, který zobrazuje americký seriál Miliardy. V něm se objevuje i Taylor Mason, nebinární postava, která je na stáži ve společnosti Axe Capital, kterou neztvárňuje nikdo jiný než nebinární Asia Kate Dillon, taktéž Brandy Epps z Holek za mřížemi. Seriál se tak stal historicky prvním na televizních obrazovkách v USA, v kterém je o alespoň jedné postavě známo, že je nebinární. 

Dear White People je satirický seriál, který pojednává o životech čtyř studujících černošského původu na fiktivní vysoké škole v USA, především o jejich vnímání sebe sama na škole, kde většinu studentstva tvoří bílí lidé. Jednou z postav je i Lionel, který je gay a černoch, tedy příslušník menšiny v jiné menšině. Ten se samozřejmě snaží zapadnout mezi své spolužactvo, a tak se zapojí do redakce školního časopisu a dostane za úkol napsat reportáž o Samanthě, moderátorce smíšeného původu, která vysílá kritický pořad o rasismu.

Líbí-li se vám hudba, nejspíš oceníte tento seriál, který se točí kolem hip-hopového byznysu, především rodiny hudebního mogula Luciouse Lyona. Jeho prostředním synem Jamal Lyon, gay písničkář, který se snaží psychicky vyrovnat s drsným prostředím rapu i obřích peněz. V seriálu si měla zahrát i raperka Young M.A, roli však odmítla s tím, že se nejdřív chtěla prosadit sama za sebe, nikoliv jako postava ze seriálu.




Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz